Recomandari

Trend-uri in 2024 – utilizarea liniilor curbe

Trendul liniilor curbe a cunoscut o ascensiune semnificativă în anul 2023 și pare să rămână în vogă cel puțin încă un an, conform experților din domeniu. Această preferință pentru forme rotunjite a fost atribuită capacității lor de a estompa marginile și de a aduce un echilibru subtil în designul mobilierului.

De exemplu, Conway observă că utilizarea marginilor curbate poate atenua rigiditatea pieselor structurate, oferind un contrast plăcut în mobilierul precum scaunele cu spate rotund și bază dreaptă. În același timp, Curtis subliniază că adoptarea mobilierului cu linii curbe în camere poate conferi un aer de fluiditate și poate sparge monotonia liniilor drepte, aducând un plus de dinamism și vitalitate în încăperi.

Ramsey, un alt expert în domeniu, subliniază că trendul curbelor este omniprezent și că acestea sunt în mod evident în centrul atenției atât în designul de mobilier, cât și în arhitectura contemporană. Utilizarea curbelor în crearea unui mobilier sau in arhictectură este o modalitate de a îmblânzi și de a îmbunătăți experiențele noastre de viață, adăugând un element de confort și estetică în mediul înconjurător.

Pe lângă mobilier, forme curbe sunt prezente și în alte aspecte ale designului interior și exterior. De la plafoniere și lămpi până la băi(vezi produsele noastre) și chiar fațade de clădiri, liniile rotunjite aduc o notă de eleganță și armonie, contrabalansând geometria rigidă și aspră. Această tendință este susținută și de dezvoltările tehnologice care permit crearea formelor complexe și inovative în materialele moderne, deschizând astfel calea către noi expresii artistice și funcționale în designul contemporan.

În concluzie, trendul liniilor curbe nu numai că rezistă testului timpului, dar pare să se afirme tot mai mult în peisajul designului interior și arhitectural, aducând cu sine o nouă percepție asupra esteticii și confortului în spațiile noastre de viață.

Vezi promotiile noastre pentru amenajarea casei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *